hirdetés

Partnereink

Magyarország legjobb street food ételeit már ne a bulinegyedben keresd!

hirdetés

Magyarország legjobb street food ételeit már ne a bulinegyedben keresd!

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz továbbra is listázza a street food helyeket. Érdekesen mutatja a fejlődést, hogy a bulinegyedtől elmozdult ez a stílus, és Budapest szerte fellelhetők már a jó helyek, ahogy vidéken is kincsekre találunk. A győztes street food hely egy ikonikus ételt kínál, a kockapizzát. Aki szereti az encsi Anyukám Mondta stílusát, a Dudás fivérek miskolci helyét se hagyja ki!

Már megint alkotnak a Dudás-fivérek. Ezúttal Miskolcon egy szecessziós épületben idézik meg Olaszországot légkönnyű kockapizzáikkal. Ezek után nem is meglepő, hogy nekik ítélte a Dining Guide 2018-ban a Gyulai Pálinka-Az Év Street Food Díját. Ezek a pizzaszeletek minden bizonnyal több háborúnak tudnának véget vetni. Mindent meg kell kóstolni, de a krumplisat főleg. A kávé pedig a Gianni frasi-féle, ami az Anyukám Mondtában is. Che spettacolo!

hirdetés

Hol vár ránk a burgerpápa? Hova menjünk, ha megéhezünk rántott fülre, vagy szalontüdőre? Melyik pizzázó használ Magyarországon elsőként Vezúvon termett San Marzano paradicsomot? Eláruljuk!

Bamba Marha – VII. kerület

A hely, ahol a magyar burgerpápa igazán kiélheti magát. Könnyen lehet, hogy Jancsa Janinál több hamburgert senki nem fogyasztott el itthon. A Burger Blog szerzője többedmagával 2015-ben nyitotta meg az első Bamba Marhát és ma már három helyszínen is várják a burgerhívőket. Elő a szalvétákkal!

Buja Disznók – V. kerület

Bíró Lajos külön cégérrel áldozik a disznóságok előtt a Hold utcai piacon. Kilométeres rántott húsát messziről ki lehet szúrni, amely mellett a burgonyasaláta szinte eltörpül, pedig az is emberes adag, ráadásul isteni. Főleg szombaton készüljünk fel a türelmes várakozásra, mivel látszólag mindenki rántott húst eszik a környéken szombat délben. Bátrabbaknak rántott fül és szalontüdő zsemlegombóccal.

Bp BARbq – VII. kerület

Ha a BBQ megszállott emberek kezébe kerül, abból csak jó dolog füstölődhet ki. Serényi Zsolt és Urbán Roland, a tetovált séfpáros éli ki magát a vigalmi negyedben található barbecue bár falai közt, amelyhez tekintélyes koktélbár is társul. legyen szó pulled porkról, BBQ hotdogról vagy csirkeszárnyról, az biztos, hogy szaftos és porhanyós lesz.

Digó Pizza – V. kerület

Papp Zoltán igazi dél-olasz hangulattal és nápolyi pizzával lepte meg a pesti közeget 2017-ben. A pop-up kitelepülések után év végére megvetették lábukat az Erzsébet téren, így már van hova fixen visszajárni. A laza stílus csupán külsőség: a pizzákat a legnagyobb körültekintéssel sütik sajátépítésű fatüzeléses kemencéjükben a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával. Magyarországon elsőként Vezúvon termett San Marzano paradicsomot használnak. Buon appetito!

Good Morning Vietnam – V. kerület

Apró hely a Hold utcai piactól két lépésre, ahol megéri megküzdeni a székért. A rövid étlap és a betérő vietnámi vendégek aránya jó jel. egy literes pho, se több, se kevesebb. A nyári tekercs a pho mellett a nagy kedvenc.

Kalóz – Fövenyes és Badacsonytomaj

A fövenyesi strandon található hely teljes joggal hívja magát strandbüfé 2.0-nak, reméljük, előbb-utóbb ez lesz az etalon a térség strandjain, és a lángos-hekk kombinációt leváltja a gasztronómiai élmény. 2015-ben a Kalóz Harcsa&Krumpli étele az év strandétele lett. A tulajdonosok törekednek arra, hogy lehetőleg minden alapanyagot helyi termelőktől szerezzenek be, 2017-ben pedig Kocsis Bálint kreatív séffel még újabb strandételek kerültek terítékre. A kiszolgálás kedves és figyelmes, és viszonylag gyors is. Fövenyesen és Badacsonytomajon is.

Neked főztem – Zánka

A zánkai Neked főztem nem újdonság, amit viszont nagyon jó látni, hogy egy cseppet sem romlik a színvonala, pedig szép lassan terjeszkedik is, és Alsóörs után most már Füreden is képviselteti magát. A Neked főztem food truckban is helyi termelőktől beszerzett szezonális alapanyagokból főznek, egyszerűen – és nagyon jól. A zánkai strand főbejárata mellett található büfé kapacitása véges, az érdeklődés pedig végtelen, ezért sokszor nem könnyű leülni, és a várakozási idő sem mindig elenyésző, az elszántság azonban kifizetődik, mert az étel nagyon jó. Szezonon kívül irány egész évben nyitva tartó gasztrokocsmájuk a fő úton.

 

Őrház Chill & BBQ - Tahitótfalu

Maximálisan szaftos oldalas, marhaborda, szegy és csirke a Duna mellett. Az Őrház csapata minden hétvégére beizzítja a BBQ-t és 7-12 óra alatt elkészülnek a szárazpácolású húsok, amelyeket texasi filozófiát követve a sütés során nem ér folyékony pác. A BBQ mellett bisztró jellegű ételek is helyet kapnak az étlapon. Feledhetetlen!

Pizzica – VI. kerület

Laziói pizza rusztikus külcsínben, amely mögött egy Budapestre vetődött olasz nyelvész-DJ és egy lecce-i pizzaiolio. A Pizzica autentikus római stílust képvisel gazdag feltétekkel és rendhagyó háttérzenékkel.

Yes, chef - Újkígyós

Egy ausztrál séf alatt kiképződött srác álma vált valóra az újkígyósi piacon. A külföldi kitérő után Bánszki Dávid hazatért, hogy szülővárosában terjessze a jó hamburger igéjét. A családi vállalkozás helyi alapanyagokkal dolgozik és rendületlenül hisz a „rosé” húspogácsában. Porchetta, húsos és vega burgerek – elkélt már Békés megyének a Yes, chef. A titok a szószban rejtezik.

Vegan Love – XI. kerület

A Vegan Love a Magic Burger tulajdonosainak életmódjába passzoló vegán burger kultusz színtere. Az apró üzletben jobbnál jobb burgerek, hotdogok és gyros formájában élvezhetjük a növényi alapú táplálkozást. Shiitake gombás quinoa pogácsa, sült normál vagy édesburgonya – semmivel sem tudunk mellé lőni. Fontos fejezet a pesti street food történetében.

Vietnami Speciális Melegkonyha – X., XII. kerület

A Vietnami Speciális Melegkonyha szívderítő hely a külvárosban. Hamisítatlan vietnámi fogások és a város egyik legjobb és legolcsóbb pho-ja. Kőbánya mellett a 12. kerületben a MoM Park közelében is.

Szöveg, kép: Arterego

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 03.29.

Ma Auguszta napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés