Blockchain, Kriptovaluták

Kriptoszökevény

Kriptoszökevény

Kriptovaluták áresése - egy álom vége vagy új lehetőség?

Ismét mélypontokra néznek be a kriptodeviza árfolyamok. De ez biztos rossz nekik?

2018. március 31. - Kriptoszövekény
Egy folyamatos és elég jelentős esést láthatunk a kriptodevizák árfolyamában, ismét itt a maci. Ha azt nézzük, hogy a kriptovaluták teljes kapitalizációja 800 milliárd dollár felett is volt, most pedig ez mindössze 260 milliárd körül jár, szenzációhajhász módon mondhatnánk, hogy elveszett 540 milliárd dollár. Nyilván nem így van, hiszen sem a nyereség, sem a veszteség legnagyobb része nem került realizálásra, de az eléggé valószínű, hogy sokan szenvedtek veszteséget és már nem csak mesés nyereségekről és luxusautókról, hanem nagy vagyonvesztésekről szóló történetek is vannak. December közepén a Bitcoin majdnem 20.000 dollárt ért, most valamivel 7.000 dollár alatt adják-veszik. Ez a közel harmadolás azért sokaknak fájdalmas lehet!
cryptobear.jpg
Még február elején (amikor a Bitcoin árfolyama hasonlóan mélyponton volt) az egyik első blogbejegyzésemben írtam arról, hogy mehet-e még lejjebb az árfolyam. Nos, ha ennél lejjebb a Bitcoin árfolyama még nem is ment, a teljes kriptodeviza kapitalizáció grafikonjain jól látható alább, hogy a visszahúzás után egy stabil lejtmenet indult, amit már nem csak a rövid távú negatív hírek fűtenek. Érdekes egyébként, hogy ahogy a hagyományos tőkepiacon megnőtt a volatilitás (ahogy február elején is), a kriptopiacon rögtön árfolyamcsökkenés következett be.
total_chart_2018_1y.jpeg
Nyilván nem örülök annak, hogy bizonyos emberek esetlegesen vagyonokat veszítettek egy-egy “befektetésen” (vagy inkább egy nagy kockázatú spekuláción), de sajnos ez a csökkenés (ami véleményem szerint folytatódni fog, ha nem is azonnal, de hamarosan) végre tered enged a blokklánc alapú valódi innovációknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptoszokeveny.blog.hu/api/trackback/id/tr2113797540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.25. 06:28:22

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása