Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott sertésborda és mátrai borzaska

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt egyben kivágjuk (a csontját levesbe főzzük), a szűzpecsenyét lefejtjük róla. A húst szeletekre vágjuk, kicsit klopfoljuk, sózzuk a szűzpecsenyét érmekre vágjuk, azokat csak tenyérrel lapítjuk kissé, sózzuk, borsozzuk.
  2. A bordaszeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban kisütjük.
  3. A krumplit lereszeljük, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a tojást, és annyi lisztet, hogy kissé folyós maradjon a tészta, sózzuk, borsozzuk. A szűrérméket először lisztbe, majd a krumplismasszába mártjuk, forró zsiradékban kisütjük. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot tesszünk.
  4. Köretnek jó hozzá a párolt rizs, de krumplipürével is kiváló.

ÍGY LESZ MÉG FINOMABB A RÁNTOTT HÚS! >>>

GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>> 

KLASSZIKUS MÁTRAI BORZASKA >>> 

Megjegyzés

Mindmegette Villámverseny - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss