Kedves olvasóim! Visszatérve az internetnélküliség sötét bugyrából ismét jelentkezem egy fantasztikus recepttel.A technikai kényszerszünet miatt elmaradt sorozatrészek (balkonkert növényválasztás és a fényvédős nappali krém) a hétvégére csúsznak, addig is süssünk valamit!
Imádom a rebarbara savanykás ízét, főleg ha nem fojtják bele több tonna cukorba. Ez a könnyed tavaszi süti gyorsan elkészül, elronthatatlan és kezdők is simán megugorják. Egészséges és nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Akinek ez nem elegendő indok hogy nekiálljon elkészíteni annak itt a végső döfés: nagyon-nagyon finom is.
Hozzávalók
A "tésztához"
80g köles
reszelt citromhéj, csipet só, egy kis darab fahéj
25g cukornak megfelelő édesítő
50g vaj
A töltelékhez
400g rebarbara
2 közepes banán
2 ek kókuszliszt
durvára tört dió
reszelt sajt (kevésbé vállalkozó szelleműek ezt kihagyhatják
Elkészítés
A kölest alaposan, folyó víz alatt többször alaposan átmossuk. 3 deci vízzel feltesszük főni. Hozzádjuk a csipet sót, az édesítőszert a teáskanálnyi reszelt citromhéjat és a fahéjdarabot. Pépesre főzzük, majd botturmixxal lepürésítjük , közben hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat. Kivajazott formába lapogatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt elősütjük.
Amíg sül az alap elkészítjük a feltétet. A rebarbarát megtisztítjuk, kb 4 mm-es darabokra aprítjuk és kevés vízben lassú tűzön puhára pároljuk. A banánokat villával összetörjük és elkeverjük a kókuszliszttel. A diót durvára törjük (én beköthető vászonzsákban a falhoz csapkodtam :D) , a sajtot kukacosítjuk, vagyis lereszeljük.
Ha szép rózsás kérget kapott a kölesalap kivesszük a sütőből, rákenjük a banános pépet, rászórjuk a leszűrt és lecsepegtetett rebarbarát, a diót és a sajtot. nagyjából 10 percre visszatoljuk a sütőbe és kész. Ha kibírjuk addig, hidegen szeleteljük :)