B1 blogcsalád



Reakciók a kétharmad propagandistáitól: „ha kell, akkor késlekedés nélkül lövünk”

2018. április 13. - Mr Flynn Rider

Orbán Viktor több fanatikus propagandistája is megnyilvánult a héten, a kétharmados győzelem után. A hangnem mindenhol egyértelmű: erőszak és fenyegetés. g_fodor_gabor.jpg

Rogán közölte: át kell gondolni a Stop Soros-törvényt a kétharmad birtokban, G. Fodor Gábor pedig szó szerint fizikai megsemmisítéssel, lemészárlással fenyegette meg az ország azon részét, akik nem a Fideszre szavaztak. Az, hogy a fideszes Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója minden ellenzéki szavazót lehülyézett, már csak ha a tortán.

Bár a nagyvezér minden választási sikere után két szót hajtogat („szerénység és alázat”), alattvalói egymást igyekeznek túlszárnyalni seggnyalásban feléje és terrorban mindenki más felé, aki nem ért egyet a Fidesszel.

G. Fodor Gábor: ha kell, akkor késlekedés nélkül lövünk

 

Fodor Gábor a 888.hu nevű szélsőségesen náci, fideszes propagandaújság főszerkesztője, hivatalos címe szerint „politikai gondolkodó”, interjút adott a Mandinernek (amely hasonlóan szélsőségesen uszító, náci-fideszes propagandakiadvány) és az alábbiakat találta mondani az újságírás feladatáról, a 888.hu szerepéről, a folyamatos harcról, mint a politika lényegéről, illetve a demokrácia és az igazság viszonyáról: 

"Ízlelgessük: az ellenzéki sajtó egy vesztes politikai mozgalom. Mi pedig győztes politikai mozgalom vagyunk."

(...) 

"Egyenesen kell beszélni. Mi politikát csinálunk. Harcosok vagyunk, ez nem szégyen. Egy nehéz műfajt űzünk. Ironizálhatnék a konzikkal, hogy mi is eltartott ujjal közlekedünk, csak nem borospohár van a kezünkben, a mi ujjunk azért van eltartva, hogy ne húzzuk meg véletlenül a ravaszt, hogy nehogy véletlenül elsüljön a fegyver. (…) De ha kell, akkor késlekedés nélkül lövünk. (…) Mások is ugyanezt teszik, csak ők erről azt hazudják, hogy ez újságírás. Színt kell vallani, ennyire egyszerű."

(...)

"A politika folyamatos mozgás. Az igazság és többség dilemmáját folyamatosan esetről-estre fel kell oldani, egyszerűen nincs nyugvópont. Ettől el kell és el lehet választani a hétköznapi emberek igényét a nyugalomra. Az egy természetes és méltánylandó igény, mert mindenki biztonságban és nyugalomban akar élni. Csakhogy ennek vannak feltételei. A nyugalomért, a biztonságért és a békéért minden nap újra és újra meg kell küzdeni. Ezért a politika emberei, muszáj, hogy vasból legyenek."

 (...)

"A demokrácia arról szól, hogy többséget kell elérni. A kampány segíti a többség elérését. Ha rossz a kampány, nem fogsz tudni többséget elérni és kormányra kerülni. Ha pedig nem kerülsz kormányra, nem fogod tudni megvalósítani az igazságodat. Ez nagyjából és leegyszerűsítve az a dilemma, amit a miniszterelnök az igazság és többség dilemmájaként szokott összegezni."

Rogán: bővíteni a Stop Sorost

Rogán Antal az Origo nevű szélsőséges-uszító-fideszes propagandakiadványnak nyilatkozott és egyből belengette: a kétharmad birtokában a Fidesz újra nekifut annak a 2016-os alkotmánymódosításnak, amit még az érvénytelen népszavazás után kezdeményezett a kormány, de nem volt hozzá többsége. A 444 felhívta a figyelmet: az új szakasz rögzítené, hogy

„a szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés.”

Ez a törvényi szövegezés gyakorlatilag kimondta volna, hogy az EU-s jogszabályok csak bizonyos korlátozásokkal kötik Magyarországot, meglehetősen rugalmasan megfogalmazva a feltételeket.

A propagandaminiszter beszélt arról is, hogy

„a Stop Soros törvényt le kell porolni, újra elő kell venni, és az új körülményeket is szem előtt kell tartani. A javaslatot nem kiüresíteni, hanem bővíteni kell”.

Itt kiemelte az Avaaz nevű csoport tevékenységét, amitől a kampány alatt a kormánypárti sajtó végig azt harsogta, hogy beavatkoztak a választásokba.

A 444 összefoglalója szerint a Stop Soros-törvényjavaslatot még januárban jelentette be a kormány, ami adatszolgáltatásra kötelezné a menekültekkel foglalkozó szervezeteket, azok a szervezetek, amik külföldről kapnak pénzt, és az több mint a Magyarországról összeszedett pénz, akkor a külföldről érkező összeg után 25 százalékos illetéket kell fizetniük. Valamint a kormány bevezeti az „idegenrendészeti távoltartást”, mivel nem csak pénzzel, hanem személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket, indokolta a döntést a belügyminiszter. Mivel bizonyos részek kétharmados többséget igényelnek, kivárták a választásokat.

Pauska: agyhalottak

A héten a harmadik propagandista Pauska Zsolt volt, aki Mészáros Lőrinc médiavállalkozásánál, a Mediaworksnél a tartalomfejlesztési igazgató. Ő kapta azt a „megtisztelő” feladatot, hogy a megyei napilapokat a megfelelő – fideszes - irányba kormányozza.

Pauska a kétharmados győzelem után cikket jelentett meg Mészáros Lőrinc laphálózatában, ami 14 megyében jelenik meg naponta, tele fideszes hazugságokkal; ebben agyhalottnak nevezett mindenkit, aki nem fideszes. Azt írta:

„Egyre nyilvánvalóbb a ballib tábor és sajtója tetemes IQ-hátránya a nemzeti oldallal szemben, tükrözi ezt az elmúlt három (!) országgyűlési választás kétharmados (!) eredménye is. Aki részleteiben fel tudja idézni az elmúlt napok eseményeit, egyetérthet ezzel.”

Majd:

 „A magas részvételi arányt égi jelként értékelő vasárnapi lelkesedés a ballib (és műnáci) oldalon egészen estig tartott, a végeredmény ismeretében aztán – hétfőn – a teljes döbbenet követte, majd vádaskodásba (»elcsalták a választást!« – by Gyurcsány) és a szokásos parasztozásba fordult (lásd például a Hogy lehet ennyire hülye az ország? című Index-cikket). (…) Aki a címnél tovább jutott az Index véleménycikkében, az tudhatja, hogy éppen arról szól, hogy „a Fideszre szavazó tömegek nem hülyék, és főleg nem alattomos vagy gonosz emberek”.

 A végén Pauska tovább fenyegetőzik: 

„A végeredményt tekintve legyinthetnénk is, magunkban hozzá­téve, hál’ Isten, hogy ekkora náluk az IQ-hiány, merthogy így még évtizedekig nem jutnak kormányra, és ez jó. Azonban rosszabb a helyzet. Az oktatás, a kulturális és művészeti élet plusz az elektronikus sajtó nagyobbik része ugyanis továbbra is a kezükben van, és ezeken a területeken, ha kell vérrel-­vassal, de a saját normáikat érvényesítik. Az a kérdés, még meddig.”

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7313832296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aquaticus 2018.04.13. 14:52:38

Tényleg jó lesz óvatosnak lenni, mert az orbáni diktatúra már többször kimutatta a foga fehérét! Nem átallották igazoltatni az úttesten tivornyázó lázadó fiatalokat és egy rendőr nem engedte valamelyik szúnyogcsődörnek, hogy őt is leöntse festékkel, ne csak az épületet!
Gergényi ilyet soha nem tett volna, még Gyurcsány letagadott utasítására sem! Még Demszky kitüntetéséért sem!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.13. 15:37:41

S minek lőni saját magukat lejárató Soros-trollokra?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.13. 15:39:44

@aquaticus:

Elfelejted, hogy a szemkilövés a demokrácia része, míg az igazoltatás észak-koreai állapotokat idéz.

Szóval legyünk ott mind! Koronozzák meg Sorost örökös alternatív kormányfőnek.

Lamlam 2018.04.13. 16:50:57

Mr Rider ! Ne feledje a szardobálás kölcsönös .Amikor Orbánt *ecinek titulálják a "G" nap óta , vagy az ország ,jelen esetben 2/3 választóját agyhalotnak ,mi ez ha nem lenézés.Maguk újságírók vetik a másik szemére az ocsmányságot , hazudnak egymásra ,amit átvesznek az emberek .

morpho 2018.04.13. 18:50:48

@Lamlam: Biztos vagy benne, hogy a választók 2/3-ára gondoltál? 2 506 609 ember a választók kétharmada?

elismert felhasználó 2018.04.13. 22:00:28

@morpho: na, hogy ízlett a narancsos bukta? majd egy hét kellett, hogy megemészd és visszapofátlankodj? taga haverod is lapít azóta rendesen...

miért 2018.04.13. 23:49:51

@Lamlam: Csak hadonászik feleslegesen! A g@ci jelzőt legjobb barátja aggatta a baltasvezéredre! Ennyi!

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.14. 07:30:19

Szépen nézünk ki mert ebből még akármi is kisülhet.

belaim7005 2018.04.14. 08:07:36

@elismert felhasználó: nekünk nem ízlik a narancsos bukta, de te minden szart megeszel csak fidesz seggből jőjjön:))))))))))

aquaticus 2018.04.14. 08:46:50

@belaim7005: Reklámozd neki az importot, hogy mennyivel finomabb....

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.14. 08:48:31

@miért:

Ez biztos, hiszen a "náci" szó közismert jelentése "nem szereti a ballibaizmust"...

Csaba Szikora 2018.04.14. 10:03:21

Hát nem is tudom ki kit fenyeget tüncikkel,meg lámpavassal.De hát halott ötlet a 2/3 csak több mint az 1/3.

Lengyel 2018.04.14. 11:25:03

A fideszes bagázst le kellene vizsgáztatni demokráciából. Sokan azt se tudják mi a fene az.
Az ál 2/3 nem az!

prevent 2018.04.14. 13:50:53

no persze amikor a G(hir)TVn, ATVn pöcstv, KLrádión Indexen, 24-en stb azt olvassuk, halljuk, hogy a vidéki gumicsizmás paraszt ne mondja már meg a tutit?
miért ne?
vannak sokan diplomások, nyelvet beszélő emberek, sikeresek a munkájukban, alkotnak. Azért, mert nem egy pesti kutyaszaros kerület dohos bérlakásának harmadik emeletén szívják a szarszagot, még ugyanolyan jogú emberek
az orzág választott - pesze lehet polemizálni, hogy hány harmad, de ez egy komoly bukta volt. arról beszélünk inkább, hogy mit is csinálnak a "demokratikus" politikusok / verekednek? ja nem verekenek az Index szerint, csak meg akarta ütni az egyik a másikat, meg fellökte a székével együtt? ok az nem verekedés. valószínűleg felborult a napirend, mert a miniztereket akarta kiválasztani a miniszterasszony, csak kevés lett aza a nyóc képviselő

prevent 2018.04.14. 13:53:16

jó volna elszakadni attól, hogy a közel 2M budapesti az ész, a többi kb 7,5M, az csak a futott még kategória - meglepődnétek, ha tudnátok az igazat

morpho 2018.04.14. 21:41:31

@prevent: Az összes szavazó negyede budapesti volt. Amit számoltál, az hülyeség.

Lamlam 2018.04.15. 18:43:02

@morpho:
Mégis hogy jutott a fidesz a 2/3 hoz ? Ne hivatkozz csalásra mert ez lerágott csont .Tény hogy a fidesznek kedvez a választási szabály ,de az is tény hogy az ellenzékiek csiki-csuki taktikálya ha komolyan gondolták volna ,simán nyerhettek volna .Igy hiába szavazott 5-6 millió ember az ellenzék javára ,mégis buktak.

morpho 2018.04.15. 22:30:54

@Lamlam:

"Mégis hogy jutott a fidesz a 2/3 hoz?"

"Tény hogy a fidesznek kedvez a választási szabály"

Ha tudod a választ, minek kérdezősködsz?

Lamlam 2018.04.16. 03:03:38

@morpho:
Akkor hajrá mindörökké Fidesz ! Mert nem a szavazatok számítanak , ha mindenki az összeborulásra voksól , akkor is a Fidesz fog győzni ! Nagyon jó .
süti beállítások módosítása