Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus császármorzsa

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lisztet, 2 evőkanál cukrot, egy csipet sót és a tejet összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojásokat.

2.

Felforrósítunk egy evőkanál vajat. Hozzáöntjük a tésztamassza felét, majd közepes lángon sütjük az egyik oldalát aranyszínűre. Egy fedő segítségével megfordítjuk, majd a másik oldalát is aranyszínűre sütjük.Falapáttal kisebb darabokra vagdossuk, rámorzsolunk egy evőkanál vajat, és meghintjük egy teáskanál cukorral. A falatokat megpirítjuk, majd tűzálló tálba tesszük, és 50 fokos sütőben melegen tartjuk.

3.

Ugyanígy elkészítjük a megmaradt tésztát a megmaradt vajon. Forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen gyümölcslekvár jól illik hozzá.

BEFŐTT ÉS KOMPÓT: CSERESZNYE, MEGGY, BARACK, ALMA ÉS TÁRSAIK >>> 

CSÁSZÁRMORZSA: ÍGY LESZ EGYSZERRE ROPOGÓS ÉS OMLÓS! >>> 

3 EGYSZERŰ CSÁSZÁRMORZSA-VARIÁCIÓ, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss