Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás sült puliszka

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Lábosban 5 dl vízben keverjük a kukoricalisztet, és állandó kevergetés mellett megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és sűrű kását készítünk belőle. Amíg forró, hozzákeverjük a vajat és 10 dkg reszelt sajtot. Félretesszük és kihűtjük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal. Megkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott sonkát.  Hozzáöntjük a tejszínt, megszórjuk vágott petrezselyemmel és összeforraljuk.
  3. Kiolajozott tepsibe helyezzük a kanállal kiszaggatott kukoricakását, meglocsoljuk a gombás-sonkás tejszínes raguval, megszórjuk sajttal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt összesütjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SONKÁS-GOMBÁS SÜLT PULISZKA

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss