Egyéb kategória

A nők az intimitástól, a férfiak az elköteleződéstől esnek szerelembe

Vajon mennyi időre van szüksége valakinek, hogy azt mondhassa, szerelmes? Tudományos és pszichológiai szempontból rengeteg kutatás készült már a kérdés megválaszolására, és nagyjából kirajzolódott az eredmény: a nők az intimitás és a bizalom megjelenésével kötik össze a szerelmet, a férfiak pedig az elköteleződéssel.

vous - 2018.04.20.
A nők az intimitástól, a férfiak az elköteleződéstől esnek szerelembe

Talán itt lehet a különbség a férfi és a női szerelem között, és ezért lesznek kevésbé szerelmesek a férfiak a testi közelség után, mint a nők: számunkra intimitás és bizalom kell a szerelemhez, a férfiak számára pedig elköteleződés.

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a szerelmet ebben az esetben kizárólag a hormonok szintjén értjük, és kevésbé lelki és spirituális szinten – de végsőképp erről is van szó, egy rakás boldogsághormonról, ami felborítja a szervezetünk kémiai egyensúlyát, és a szerelem érzését produkálja.

Tehát tudományos szempontból a boldogsághormonok, vagyis az oxitocin és a dopamin, a nőknél akkor jelenik meg, amikor elkezdenek megbízni valakiben, és komolyabb érzelmi köteléket kezdenek kialakítani. Ennek fontos része az intimitás is, tehát nálunk ennek is van köze a szerelemhez.

A cikknek itt még koránt sincs vége, a folytatást ITT olvashatjátok.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek