Hirdetés

A felhasználók érzelmeit is leolvasná a Huawei asszisztense



|

A Huawei olyan virtuális asszisztensen dolgozik, amely képes megállapítani a felhasználók érzelmeit.

Hirdetés

Az Alexa, a Google Assistant, a Siri és a Cortana mind intelligens virtuális személyi asszisztensek, ugyanakkor érzelmekre egy sem épít, és a felhasználók aktuális érzelmi állapotát sem veszi figyelembe. A Huawei azonban olyan szoftveren dolgozik, ami nem csak AI-t használó személyi asszisztensként ölt majd formát, hanem a felhasználók érzelmeit is képes leolvasni. 

Hirdetés

A Huawei igazából már 2013-ban kiadott Kínában egy virtuális asszisztenst, amit napi szinten 110 millió ember használ. Ezt szeretnék feldobni az érzelmekre figyelő mesterséges intelligenciával. 

Az új megoldás lényege az lenne, hogy elemzik az emberek hangulati állapotát, és személyre szabott válaszokat adnak. A Gartner egyik alelnöke szerint 2022-re a mobilunk jobban ismeri majd az érzelmi állapotunkat, mint a családunk. Az asszisztensek az arckifejezéseket, a hangot és a viselkedést is elemzik majd. 

Az effajta szoftverek hasznosak lehetnek az egészségügyben, de az autókban is, mert megállapíthatják, ha a sofőr fáradt vagy ideges. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.