Orbán Viktor tovább tiszogat, Fazekas Sándor is feláll a miniszteri székből

2018. április 25., 06:59

Szerző:

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor, az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban - írja a Magyar Idők. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter interjút adott az enyhén szólva kormányközeli lapnak, amelyből az is kiderül, az utódját már kijelölték, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást, Fazekas pedig „kész segíteni” munkáját. Az átalakításokkal kapcsolatban Fazekas jelezte, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához.

A 168 Óra már hetekkel ezelőtt megírta, hogy személyes botrányaik és korrupciógyanús ügyeik miatt távozni kényszerül a kormányzati posztjáról Fazekas Sándor  és Seszták Miklós fejlesztési miniszter is, ahogyan Kósa Lajos is belebukott csengeri pénzmosás-gyanús ügyleteibe. Trócsányi László igazságügyi és Simicskó István honvédelmi miniszter maradása is erősen kérdéses. Nem marad a helyén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sem, a héten pedig kiderült, hogy Balog Zoltán, az Emmi vezetője sem folytatja.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.