Mayte Garcia koreográfus és táncos 1996 és 2000 között volt az opioid-túladagolásban elhalálozott Prince felesége. A jó viszony közöttük alighanem később is megmaradt, ugyanis most tiszta erejével nekiment Sinead O'Connornak azért, amiért az énekesnő szerinte meggyalázta volt férje emlékét. 

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, nyilvánosságra került egy rendőrség által archivált telefonos hangfelvétel, amelyen Prince halála után tizenegy nappal Sinead O'Connor számol be a hatóságoknak arról, milyen embernek ismerte az énekest. Ez azért volt fontos, mert abban az időszakban rengeteg időt töltött Prince-szel, és a rendőröknek minden bennfentes információ jól jött a nyomozáshoz. 

O'Connor azt állította akkor, hogy Prince rendszeresen használt kemény drogokat, és erőszakos jellem volt. Elmondása szerint általában nőket inzultált, és még az is gyakran előfordult, hogy néhányukat kórházba kellett szállítani miatta. 

Garcia ezek után abszolút védelmébe vette az énekest, és felháborítónak tartja Sinead O'Connor állításait. Azt mondja, éveken át remek viszonyt ápolt Prince-szel, ezért simán ki meri jelenteni, hogy 

soha senkivel nem erőszakoskodott, nem használt drogokat, sőt, becsípve is csak életében egyszer látta. 

Úgy véli, O'Connor kijelentései nem felelnek meg a valóságnak, és azt sem tudja elképzelni, hogy ilyen szoros kapcsolat lett volna kettejük között. A TMZ-nek hangsúlyozta, hogy szerinte amiről ő nem, arról O'Connor sem tudhatott. Azt is felháborítónak tartja, hogy épp az énekes halála után jött elő ezekkel, hiszen Prince már nem is tudja megvédeni magát. 

Spirituális, vallásos ember volt, és minden bűnös dolog, amivel most vádolják, nevetséges, téves feltételezés

- nyilatkozta Garcia.