Andy Vajna lapja azt írja, a szintén kaszinós Szima Gábor nem tett elég pénzt a DVSC-be, amiről az NSO egy éve azt írta, Vajnáé lehet

futball
2018 április 25., 11:07
comments 66

Azt írja Andy Vajna bulvárlapja, a Borsonline, hogy a debreceni városháza megelégelte, hogy – a Vajnához hasonlóan szintén kaszinótulajdonos – Szima Gábor elnök nem tett annyi pénzt a DVSC-be, amennyiben megegyeztek, ezért felszólítják az elmaradt 88 millió forint kifizetésére. A lap szerint csütörtökön tárgyalja a debreceni közgyűlés a DVSC Futball Szervező Zrt. 2017. évi számviteli beszámolóját.

A lap úgy fogalmaz: „Kiderült, a Szima tulajdonában lévő nyíregyházi és debreceni kaszinót üzemeltető cégek – amelyek szintén résztulajdonosai a Lokit üzemeltető gazdasági társaságnak – csak a tulajdoni hányad szerinti 24 százalékos osztalékot fizették meg – tájékoztatta a Borsot a debreceni önkormányzat.”

A Bors azt is írja, hogy a klubelnök egy ingatlanközvetítő cég segítségével 1,4 milliárd forintért árulja az egykori Epona Lovasfalut, amin van egy 58 szobás, 4 csillagos szálloda és a Club Hotel Hortobágy is. A lap úgy tudja, Szima több más érdekeltségét is pénzzé tenné.

Andy Vajna, government commissioner responsible for the renewal of the Hungarian film industry, owner of TV2, in February 2017
photo_camera Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én. Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Érdekes egybeesés, hogy a futballügyekben meglehetősen jól tájékozott kormányközeli sportnapilap, a Nemzeti Sport már egy éve arról írt, hogy hamarosan új tulajdonoshoz kerülhet a DVSC, ugyanis Szima Gábor kiszállhat, és „pletykák szerint” Andy Vajna érkezhet a helyére. A klub azóta sem került Vajna érdekeltségébe.

Kérdés: A kör bezárult? Cui prodest? Egy biztos: No mercy (alku nincs)!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.