Két skót kisgyerek világkörüli útra indított egy játékhajót

külföld
2018 április 26., 06:04
comments 91

Egy skót testvérpár, a 9 éves Ollie és a 6 éves Harry Ferguson tavaly világkörüli útra küldtek egy Playmobil kalózhajót, amit el is neveztek HMS Adventure-nek. A skóciai Peterhead városából indították el a hajót 2017 májusában. A játék ki van súlyozva, hogy ne boruljon fel, és van rajta egy jeladó is, amivel követni lehet, hol jár. Ezen kívül a hajón csak egy üzenet van, ami arra kéri az embereket, hogy ha megtalálják a játékot, legyenek szívesek visszavinni a nyílt tengerre.

A nyomkövető szerint a HMS Adventure jelenleg Venezuela partjai körül forgolódik.

A Ferguson-gyerekeknek egyébként nem ez az egyetlen kalandos vállalkozásuk, az apjuk ugyanis írt nekik egy 500 elemű listát azokról a dolgokról, amiket együtt elvégezhet a család, amíg az idősebb gyerek 18 éves nem lesz.

link Forrás

A listán olyan dolgok szerepelnek, mint a traktorvezetés vagy akár az, hogy Lego-embert küldjenek az űrbe, kamerával.

Az apa szerint a lista arra jó, hogy problémamegoldásra és a modern technológia használatára nevelje a gyerekeit, és közben tanuljanak is. A játékhajós kaland például a tengeráramlatok ismeretére oktatja őket, és arra, hogyan működik egy nyomkövető. A Lego-ember űrbe küldéséhez pedig ballonokat kellett tanulmányozniuk. Az apa azt mondja, manapság a fiatalok úgy élnek a felnőttek képzeletében, mintha egytől-egyig lusták, internet- és telefonfüggők, nemtörődömök lennének, de ugyan a technológiai fejlődésnek valóban megvannak az árnyoldalai, ügyesen használva a tanulás szolgálatába állítható ez is. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.