Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon.
Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megolvasztani. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd, amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.
Amikor végleg összeállt, tetszés szerinti méretben halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva, sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket, és 160 fokon, 25-30 perc alatt ropogósra sütjük a kekszeket.
Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet, de bármiylen más olajos magvat lehet belekeverni: mogyoró, napraforgó, szezámmag. Karácsonykor pedig fahéj helyett mézeskalácsfűszerrel ízesítve ünnepi hangulatot kelt.
A tészta soha nem fog igazán összeállni, egy kicsit mindig omlós marad, de sütés után nem esik szét. Akinek nem állna össze 1 tojástól, az nyugodtan tegyen bele kettőt, vagy egy kicsivel több vajat. - dorczy92
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!