Sport

Megbüntették a veszprémi kézilabdaklubot

A klubnak hét nap áll rendelkezésére a fellebbezésre.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénzbírsággal sújtotta a MVM Veszprémet, mert egyik szurkolója fellökte a játékvezetőt a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.

Az EHF honlapján csütörtökön megjelent fegyelmi döntés indoklása szerint a veszprémieknek azért kell befizetniük 13 ezer eurót (4 millió forint), mert nem tettek meg mindent, hogy garantálják a meccs összes résztvevőjének biztonságát és védelmét. Mint kiemelték, nem volt meg a minimális, egyméteres távolság az elektromos reklámtábla és a lelátó első sora között, az egyik drukkernek ezért volt lehetősége a mérkőzés hajrájában fellökni a játékvezetőt.

Az indoklásban hangsúlyozták: a klubok felelősséggel tartoznak szurkolóik viselkedéséért, és rendkívül rossz képet fest a sportágról, hogy a játékvezető testi épségét veszélyeztető incidens éppen a legrangosabb, a média és a nézők részéről is kiemelt figyelemmel kísért kontinentális sorozatban történt.

A klubnak hét nap áll rendelkezésére a fellebbezésre.

A Veszprém Handball Team Zrt. május 2-án közleményben tudatta, hogy a videofelvételek alapján eljárást és a jogszabályban meghatározott maximális idejű kitiltást kezdeményezett a drukker ellen, aki az incidenst okozta.

Amint a rendőrség és a mérkőzés szervezője által vezetett eljárások véget érnek, az elkövető ellen a jogszabályban meghatározott maximális, négyéves kitiltás fog érvénybe lépni minden hazai, általunk szervezett sportrendezvényről

– állt a közleményben.

A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást a tapolcai illetőségű férfivel szemben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik