11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
Hétfő
11°
2018.03.23. péntek, Emõke
toptalq.hu toptalq.hu

Plogging = futás + szemétszedés

Egy svéd fitnesz trend a futást a szemét felszedésével kombinálja

Egy új skandináv trend arra ösztönözi az embereket, hogy futás közben szedjék fel a szemetet.  Ez  nemcsak az egészségnek használ, hanem a környezetnek is.

Az új fitnesz ágat  plogging-nak  nevezték el, a szó a „jogging”(kocogás) és  a svéd „plocka upp” (felszedni ) szavakból  született

A Lifesum nevű fitnesz app lehetővé teszi  használóinak, hogy regisztráljanak  és edzésként tartsák nyilván a ploggingot. A plogging a futást időnkénti guggolásokkal vagy rávetődésekkel  kombinálja (a szemét felszedéséhez), ami  kiadós edzésnek tűnik. A Lifesum szerint egy tipikus felhasználó egy 30 perces plogging alatt 288 kalóriát éget el, ami többé-kevésbé ugyanannyi, mint amennyit kocogás közben használna el.

Mint minden más edzési formáról, a ploggingról is rengeteg  kép található az Instagramon, így akit érdekel, megnézheti, milyen ez a valóságban. A ploggerek (nevezzük őket így magyarul) műanyag zacskót visznek magukkal, hogy abba gyűjtések a hulladékot, amit útközben találnak.

A Lifesum, a svéd fitnesz-app azt állítja, hogy ez az első olyan fitnesz alkalmazás, amely lehetővé teszi 25 millió felhasználója számára, hogy naplózza a plogging tevékenységét. A fitnesz alkalmazást használók  ugyanúgy regisztrálhatnak, mintha futnának, vagy sétálnának, és az alkalmazás megbecsüli, hogy hány kalóriát égettek el.

A Lifesum összefogott a  Keep America Beautiful nevű non-profit szervezettel is, hogy online kapcsolatot biztosítson azok számára, akik az összegyűjtött szemetet „regisztrálni” akarják.

Mike Rosen, a Keep America Beautiful alelnöke azt gondolja, hogy a plogging nagyszerű eszköz, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy törődjenek a lakóhelyük környezetvédelmével.

"A plogging remek dolog, mert egyszerű és szórakoztató, ugyanakkor mindenkinek lehetőséget teremt, hogy hozzájáruljon a tisztább, zöldebb és szebb közösségi tér létrehozásához" - nyilatkozta Rosen. - "Nem kell hozzá más, mint futóruha és egy zsák a szemét, vagy az újrahasznosítható hulladék összegyűjtéséhez."

Ezzel az ember nem csak a saját egészségét tartja karban, hanem a helyi közösségnek is hasznára válik

Forrás: https://mashable.com

Olvass tovább! További fitnesz hírek kicsit lejjebb ezen az oldalon!
Összes Népszerű
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok
Most pörög