COOKTA
Aki főz, rögtön az ételkészítés elején kést ragad: vág, tisztít, aprít, darabol. De nem mindegy, milyen kést használunk, és az sem, hogyan ...
Bár a pálmalevél igazi klasszikus, az utóbbi időkben valahogy kikopott a cukrászdák kínálatából. Talán azért, mert nem túl izgalmasan, leginkább ...
A tenger különféle gyümölcsei nálunk ritkán kerülnek asztalra, többnyire azt sem tudjuk, hogyan készítsük el őket, pedig ünnepi alkalomra, egy ...
A Valentin-nap megosztó és zavarbaejtő ünnep, már ha ünnepnek lehet nevezni. Sokak szerint kategorikusan a virágárusok és a felesleges csecsebecsék ...
A császármorzsa heves lelkesedést, ugyanakkor vitákat is kiváltó desszert, mert van, aki liszttel, van, aki grízzel, és van, aki a kettő keverékével ...
A karfiolpizza az elmúlt évek nagy diétás felfedezése, igazi sikerrecept, amivel lisztmentes - és gluténmentes étrendbe is beilleszthető -, ...
Bekuckózós, filmnézős estéken mindig jól jön valami nassolnivaló, és az utóbbi években a pattogatott kukorica mellé felzárkózott a nachos is, ...
Kívül roppanós, belül puha és ragacsos, csupa kókusz , ráadásul pofonegyszerű és villámgyorsan megvan - ez a kókuszcsók, amit akár kezdők is ...
Szeretnétek otthon is olyan tejhabos, meseszép és tökéletes lattékat inni, mint a legjobb kávézókban? Kedvenc baristám elárulta nekem a ...
Sokunk gyerekkori kedvence a krumplinudli, ez a zseniálisan egyszerű, olcsó, szinte semmiből készülő étel, de mostanság valahogy kiment a divatból. ...
Ki mondta, hogy a csirkemell és a rizs kombója unalmas? Szerencsére nem az, különösen akkor, ha időnként más konyhákból is ellesünk egy-két ...
A halvát a Balkántól Indiáig ismerik és készítik, rengeteg változata van, de alapvetően két csoportba osztható a népszerű desszert sokszínű ...
A ropogós, rövid üzenetet vagy jóslást rejtő apró szerencsesütiket a kínai kifőzdék pultjairól ismerjük, jobb napokon megajándékozzuk magunkat a ...
Az édesburgonya szép lassan belopja magát kedvenc zöldségeink közé, és tekintve, hogy itthon is könnyen megterem, az ára is kezd szelídülni. Nagyon ...
Ahogy közeledik a tavasz, elkezd motoszkálni az ember fejében, hogy bizony hamarosan lekerülnek rólunk a kabátok és a jótékonyan takaró vastag ...
A panna cotta eredetileg egy könnyű tejszínes olasz desszert, zselatinnal pár perc alatt készülő krémes nyalánkság, ami leginkább a pudinghoz ...
Nem rántott, mégis van bundája, nem olajban, hanem sütőben sül, pofonegyszerű és egészséges, gyors vacsorának, de akár hétvégi, ünnepibb ...
A kávékultúra szerencsére virágkorát éli, és szerencsére egyre több igazán remek helyen kóstolhatjuk a príma kávékat . De van, ahol a sima ...
Csokis és csíkos, mutatós és finom, szuperegyszerű és csábító finomság a zebrasüti, olyan, amivel minden alkalommal elismeréseket zsebelhetünk be. ...
A fánkot mindenki szereti, de a sütésével járó olajszagot annál kevesebben, ráadásul ha a sütőben sütjük, nem kell állni mellette, forgatni, és ...
Az oldalas a szaftos húsok koronázatlan királya, a sok csonttól rendkívül ízletes, és ha bepácoljuk, akkor egy csodásan omlós, fűszeres fogást ...
Kiadós, tartalmas, színes, ízekben gazdag egytálétel a jambalaya, ami gyorsan és egyszerűen összedobható, ízlés szerint alakítható. New Orleans ...
Pillekönnyű, pofonegyszerű, lehetetlen nem szeretni ezeket a vaníliás kis labdacsokat! A tészta pikk-pakk összeállítható, pihentetni sem kell, és ...
A kukoricakrémleves az egyik legfrappánsabb gyors fogás, mindenmentes és pofonegyszerű, napsárga színe melegséget csempész a szürkébb napokba is, ...
A gofrisütő remek találmány, és megérdemel annál többet is, mint hogy csak édes gofrikat süssünk benne. Ha van egy kis maradék főtt krumplink vagy ...
A fekete-fehér, nagyon csokis Oreo az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere, nemcsak a keksz maga kedvelt, de olyan desszertek megihletője is, mint a ...
A naan az indiai konyha egyik legnépszerűbb kenyere, lapos, ezért gyorsan megsül, frissen az igazi, és leggyakrabban köretként fogyasztják, pontosabban ...
A túrógombóc a magyar konyha kikerülhetetlen gyöngyszeme, és ha kellően könnyű és puha, akkor tényleg abbahagyhatatlan. Azonban sokan tartanak ...
A zabpehely vitathatatlanul az egyik legsokoldalúbb alapanyag, sokaknak kedvenc reggelijük kásának megfőzve vagy éppen előre bekeverve és áztatva. De ...
Csábítóak, húsosak, színesek, szuperül feldobnak egy salátát vagy főtt fogást is színeikkel és aromáikkal, de vajon van-e különbség a ...
A csirkemáj szuper alapanyag: olcsó, sovány, gyorsan elkészül, tele van fehérjével, ráadásul sokféle módon variálható. Rántva és resztelve is ...
Nemcsak vegetáriánusoknak, de vegán étrendet követőknek is ideális, fehérjében gazdag, alakbarát és kiadós, mindenmentes fogás ez az indiai ...
A sovány csirkemell elképesztően porhanyósra és szaftosra süthető, ha batyuban sütjük, fóliába csomagolva, így minden finom aroma benne marad, ...
A majonéz sokak kedvence, és rengeteg ételhez passzol, remek salátaöntet, mártogatós, szendvicsbe is jól passzol, de vannak, akik idegenkednek tőle, ...
A francia konyha egyik gyöngyszeme a krémes almatorta, aminek az alapja omlós linzertészta, és a vékonyra szeletelt almát selymes vaníliás ...
A közös főzés jó kaland tud lenni, gondoljunk csak a nyári kerti partikra, amikor a férfiak lelkesen sütik a húsokat, a nők pedig a köreteket, ...
Sportolás előtt vagy után, szaladós napokon reggeli helyett vagy uzsonnára egészséges alternatívaként is népszerűek a különféle müzliszeletek, ...
A madártej igazi kényeztető desszert , ami klasszikusan vaníliával készül, de érdemes rajta egy kicsit csavarni, és karamellás változatban ...
Mennyei finomság az apple pie , ami bátran kiérdemli az almatorta nevet is. Az alapja omlós tészta, a tölteléke sűrű, cukros-vajas sziruppal sülő ...
Gyors, ropogós, könnyű és apró fánk a francia pets de nonne , ami finomított fordításban apácapukit jelent, némileg erősebb megnevezéssel. A ...
A portugál konyha egyik jellegzetes étele a bola de carne , ami egyfajta húsos kenyér, és nagyon praktikus fogás. A leggyakrabban többféle hússal ...
Melengető, kiadós, tartalmas, mégsem nehéz, tél végén és a tavaszra várva is tökéletes fogás a rizottó . Kiéhezve a zöldre és a friss ízekre, ...
Még több cikk