20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
13°
Kedd
2018.03.17. szombat, Gertrúd
medicalonline.hu
MEDICALONLINE
63 éves korában elhunyt Szatmári András professzor, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet szakmai főigazgató-helyettese.
Az egészségügy 2010 előtt is ezer sebből vérzett, de a mai helyzet több szempontból kedvezőtlenebb – mondta a Magyar Nemzetnek Sinkó Eszter.
A Népszava úgy tudja, közbeszerzés nélkül venne a kormány idős mentőhelikoptereket, amelyek a szakemberek szerint nem is megfelelőek.
Kigyulladt a debreceni Kenézy Gyula Kórház egyik kórterme vasárnap reggel, a tűz miatt 52 embernek el kellett hagynia az épületet.
A nemzeti ünnep hetén és az azt követő hét munkanapjain közel 70 helyszínen lesz lehetőségük a segíteni vágyóknak a véradásra.
Utcára vonulnak az egészségügyben dolgozók. Március 24-re politikamentes, de változást követelő tüntetést hirdettek, írja a Városi Kurír.
A kecskeméti Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonához kapcsolódva új telephelyet építenek uniós forrásból.
A Társaság a Szabadságjogokért véleménye szerint a sürgősségi osztályokon nemcsak a betegek, hanem az orvosok, ápolók jogai is rendszerszinten sérülnek.
Projektcég alakul a dél-budai új centrumkórház beruházásának lebonyolítására, az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül.
Folyamatos médiafigyelem, bizalmatlan és egymást frusztráló betegek, rosszul működő ügyeleti rendszer – Dr. Bognár Zsolt, a Magyar Sürgősségi ...
Azokban az esetekben, amikor a rákellenes terápia hatékony működéséhez szükség van a bélben élő mikroorganizmusok által aktivált T sejtekre, az ...
A Profession.hu aktuális kutatásában annak járt utána, hogy mennyi stressz ér bennünket a munkahelyünkön.
A számítógép már 2029-ben olyan okos lesz, mint az ember. A szingularitás korában a halhatatlanság is egy opció lesz, írja a novekedes.hu.
Az USA-ban az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a benzodiazepint szedők száma, ezzel párhuzamosan megsokszorozódott a túladagolással összefüggő ...
A forrón fogyasztott tea, különösen, ha rendszeres alkoholfogyasztással és dohányzással társul, emeli a nyelőcsőrák kockázatát, közli az OTSZ Online.
A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán jelentette be, hogy kiszáll a március 24-ére Budapestre tervezett tüntetés ...
Az idegek csökkenő mennyiségén múlhat a láb izmainak természetes időskori gyengülése egy nemzetközi kutatócsoport szerint.
Valamilyen betegség és a rendszertelen életmód is okozhat alvászavart, hívta fel a figyelmet Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi ...
Két újabb tisztességtelen közbeszerzés miatt összesen 1,3 millió forintra bírságolták a Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK), közli a Hír TV honlapja.
A Magyar Idők oldalain több írás is foglalkozott az egészségügy, az egészségbiztosítási alap bevételi oldalával, írja Kincses Gyula exállamtitkár.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős ...
Speciális tíz férőhelyes vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakáldon.
Egy még nem is létező kórral frissült a világméretű járványokat okozó betegségek listája, írja a New York Post alapján a 24.hu.
A múlt héten ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága az ágazati reprezentatív ...
Jelenleg a peszticidek egészségkárosító hatásait felmérni hivatott toxicitási vizsgálatok csak az aktív összetevőt vizsgálják önmagában, holott ...
Hatvan kórháza érdemelte ki első alkalommal a Semmelweis Ignác orvos születésének emlékévében megálmodott Semmelweis-vándorzászlót, írja a hatvanonline.hu.
Nem egy tudományos-fantasztikus film témája; a Vasárnapi Hírek a legfrissebb belgiumi és németországi fejlesztésekről ír.
Ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság a magyarországi Érszűkület Napot az európai „PAD and Vascular ...
Kínai tudósok kidolgoztak egy technikát, amelynek segítségével az általuk kezelt vak rágcsálók látni kezdtek, közli a GyártásTrend.
Kétmilliárd forintot költhet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a beteg- és gyógyszerbiztonság, valamint az ...
A Napi.hu szerint február végére meghaladta a 22 milliárd forintot a 2018 elejére (elméletben) adósságmentesített magyar kórházak adósságállománya.
Elhunyt az elméleti fizika történetének egyik legnagyobb alakja, sőt a legismertebb, Nobel-díjjal soha ki nem tüntetett fizikus, Stephen Hawking. A 24. ...
Megvalósul a kórházszerű intézmények kiváltása, jelentette ki a fogyatékossággal élők társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos az M1-en.
A nyílt hozzáférésű publikációk mozgalma nyomán átalakulóban van a tudományos folyóirat- és könyvkiadás hagyományos üzleti modellje.
A kamara elnöke tájékoztat mindenkit, hogy az eddigi tagdíjkedvezmények nagy részét visszavonja, azaz voltaképpen tagdíjat emel, írja blogján Kunetz Zsombor.
Okozhatja neuroendokrin tumor is.
Fontos a gondos kivizsgálás a terápia minél korábbi elkezdése érdekében.
Kiterjedt metasztázisok esetén palliatív kezelés jön szóba.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Parlamentben Magyar Érdemrend és ...
Az amerikai Stanford egyetem kutatói olyan rákgyógyító koktélt dolgoztak ki, amely a szervezet immunrendszerét aktiválja a daganatok ellen. Az ...
A díjakat Lepsényi István, az NGM államtitkára, és Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke adta át.
Ritka eset, sikeres diagnózis és eredményes kezelés.
Az utóbbi évtizedek eredményeként a neuroendokrin tumorok (NET, NETs) kezelésében számos új lehetőség vált ismertté és hozzáférhetővé. A ...
A hormontermeléshez köthető tünetek hiánya miatt a betegek gyakran előrehaladott, metasztatikus betegséggel jelentkeznek.
Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Batthyány-Strattmann László-díjakat, Pro Sanitate-díjakat és Miniszteri Elismerő ...
Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk alkalmából Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint Magyar Érdemrend kitüntetéseket adományozott.
Még több cikk