19 °C, Budapest
19 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
22°
Szerda
24°
2017.08.20. , István

Gasztro

Kellőképpen lehült a levegő ahhoz, hogy elővehessük a bográcsot, és otthon a kertben, vagy egy erdei tisztáson, jót bográcsozzunk - utóbbinál ügyelj arra, hogy tüzet maradéktalanul eloltsátok!
A halételeket érdemes mediterrán fűszerezéssel készíteni, így biztosan nem lehet elrontani. Ma megmutatjuk hogyan készíthetsz serpenyőben isteni lazacot, amiben nagyon kevés a kalória. :# #4 db lazacfilé #1 evőkanál + 2 teáskanál olívaolaj #2 evőkanál cukor #1 közep...
Könnyen lehet, hogy minden idők legédesszájúbb tolvajaival áll szemben a német rendőrség.
Szűzből, sajttal, paradicsommal - most ezt az alapot preferáltuk. Maga a recept nem túl bonyolult, tehát: sütésre fel!
A padlizsán az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú zöldség, és ha megfelelően van elkészítve, akkor az is marad. Szeletekre vágva szinte kínálja magát, hogy kétfalatnyi mini pizzákat süssünk belőle - tészta nélkül, paradicsommal és sovány sajttal.
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 kis pohár tejföl (150 g) 3 dkg élesztő 1 evőkanál só 1 tk cukor 1 egész tojás A pogácsák lekenéséhez: 1 tojás felverve 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, fóliával letakarjuk, majd 1 ...
Ki mondta, hogy egy tápláló, de könnyű salátának csak zöldség lehet az alapja? A lédús és édes sárgadinnye is remek alapanyag lehet, ha kellően ellenpontozzuk sós hozzávalóval. Az olaszok kedvenc nyári előétele, a sárgadinnye-sonka kombót érdemes tovább gondolni egy ízekben gazdag nyári salátának...
Az előzetesen becsültnél háromszor több fogy az idei nyár slágeréből, a Soproni IPA sörből. A Heineken érdekeltségébe tartozó sörgyárnál annyira nem voltak felkészülve az ilyen méretű keresletre, hogy sokszor a hipermarketekbe sem tudnak eleget szállítani, ezért üresen maradnak a polcok. A ...
Mindenki által jól ismert húsleves, egy kicsit másképp. Ahogy mi csináljuk!
Az egyik legszaporább, legkiadósabb alapanyag a tápiókagyöngy , a nálunk még kevéssé elterjedt, de Afrikában, Indiában és Dél-Amerikában nagyon is gyakori alapanyag, amit a manióka vagy kasszáva nevű növény keményítőben gazdag gyökérgumójából készítenek. Gluténmentes és nagyon hálás, ...
Valamikor volt a finomliszt, a darás vagy fogós liszt és a rozsliszt, majd jött a durum, a tönköly, a teljes kiőrlésű, bővült a sor a kenyérliszttel, süteményliszttel, ma pedig már se szeri, se száma a különféle gabonaliszteknek - és a gluténérzékenység elterjedésével a nem gabonából ...
Apró kockákra vagy csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát, és nagy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Hozzárakjuk a meghámozott, felkockázott vöröshagymát, és kevergetve üvegesre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és
Ehhez az egyszerű ételhez csak jóízű hal, csípős hagyma és elsőrendű őrölt paprika kell, meg egy kis matematikai tudás. Utóbbi az jelenti, hogy amikor halászlevet főzök, fejenként fél kiló hallal és fél liter vízzel számolok,
Még több cikk